Dit verandert er in het arbeidsrecht per 1 juli 2021

Blijf up-to-date op het gebied van arbeidsrecht

10-05-2021  Er verandert veel op het gebied van het arbeidsrecht. Wij houden de ontwikkelingen voor werkgevers bij en zetten deze op een rij, zodat je weer up-to-date bent en weet wat er op je af komt.

Minimumloon per 1 juli omhoog

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft het wettelijk minimumloon per 1 juli 2021 bekendgemaakt; deze zal iets stijgen (0,96 procent). Het bruto wettelijk minimumloon bedraagt vanaf deze datum voor een volledige werkweek en een leeftijd van 21 jaar:

  • € 1.701 ,- per maand;
  • € 392,55 per week;
  • € 78,51 per dag.

Zie voor alle leeftijden en uurlonen de tabel op de website van de Rijksoverheid. Houd er rekening mee dat de loonkosten hierdoor iets kunnen stijgen.

Startdatum vaste arbeidsomvang oproepkrachten

De Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) verandert per 1 juli 2021. Op grond van de Wab ben je als werkgever verplicht om oproepkrachten die 12 maanden op oproepbasis hebben gewerkt, een aanbod te doen voor een vaste arbeidsomvang. De oproepkracht heeft een maand de tijd om het aanbod te accepteren.

De wet vermeldde niet wanneer de vaste arbeidsomvang moest starten. De wetswijziging per 1 juli maakt duidelijk wanneer deze uiterlijk moet ingaan. Dat is namelijk op de eerste dag nadat 2 maanden zijn verstreken na de twaalfmaandsperiode waarover de gemiddelde arbeidsduur is berekend.

Voorbeeld: Als een werkgever uiterlijk in de maand juli een aanbod moet doen voor een vaste arbeidsomvang, dient deze op zijn laatst op 1 september 2021 in te gaan.

Let op: het voorstel voor een vaste arbeidsomvang moet je elk jaar doen, dus ook aan een oproepkracht die een jaar daarvoor het aanbod heeft afgewezen.

Vaste reiskostenvergoeding

In ieder geval kunnen werkgevers tot 1 juli 2021 de bestaande vaste reiskostenvergoedingen nog onbelast blijven uitkeren, ook al worden deze reiskosten als gevolg van het thuiswerken niet meer (volledig) gemaakt. Voorwaarde is wel dat het vaste vergoedingen betreffen die al vóór 13 maart 2020 door de werkgever werden toegekend.

Let op: aan werknemers die ná 13 maart 2020 in dienst zijn getreden, mogen dus alleen de daadwerkelijke reisdagen worden uitbetaald en is een vaste reiskostenregeling niet mogelijk als zij ook (gedeeltelijk) vanuit huis werken.

Het is op dit moment nog niet duidelijk of deze maatregel zal worden verlengd en zo ja tot wanneer. Dit zal samenhangen met de geldende coronamaatregelen. Wij zullen deze ontwikkelingen blijven volgen en hierover communiceren. Kijk voor actuele informatie ook op de website van de Belastingdienst.

Welke veranderingen staan ons verder nog te wachten?

Klik op de '+' voor extra toelichting

Ontvang de maandelijkse HR-update

Meld je aan voor de HR-update en krijg iedere maand de laatste trends en ontwikkelingen rondom arbeidsrecht en de logistieke arbeidsmarkt in je mailbox.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder