Dit zijn de 3 belangrijkste HR-thema’s in de handel en logistiek voor 2021

Verzuim, duurzame inzetbaarheid en employee experience worden steeds belangrijker

20-11-2020  Hoe zorg ik voor voldoende gezonde, kwalitatief goede én betrokken medewerkers? Dit zijn de belangrijkste strategische vraagstukken op het gebied van personeelsbeleid waar logistiek en HR-professionals van handels en productiebedrijven in 2021 mee te maken krijgen. Dat blijkt uit het onderzoek ‘HRM trends in de logistiek en handel’, dat evofenedex samen met ABN AMRO deed onder ruim 200 logistiek en HR-managers. In dit artikel lees je alles over de belangrijkste HR-thema's en geven we tips om met deze uitdagingen aan de slag te gaan.

Handels- en productiebedrijven hebben te maken met een dynamische werkomgeving. Strategisch personeelsbeleid helpt bedrijven om in te spelen op veranderingen in te toekomst. In het onderzoek werden respondenten gevraagd naar de mate waarin zij strategisch personeelsbeleid hebben doorgevoerd om nu - maar ook in de toekomst - succesvol en concurrerend te blijven. Hierbij worden algemene trends vertaald naar de strategie van de eigen onderneming. Het uitgangspunt is dat het beleid aansluit bij de visie en missie van de onderneming.

De trends

Onderzoeksrapport

Ben je benieuwd naar het gehele onderzoek en alle uitkomsten? Download dan het nieuwe hr-trendrapport - dat we publiceerden op het evenement Mens&werk in de logistiek - zodat je weet wat er speelt op de logistieke arbeidsmarkt en hierop kunt inspelen. Het rapport bevat tevens 10 aanbevelingen die jou op weg helpen.

Bekijk de terugblik op het evenement Mens&werk in de logistiek.

Marinke
Contact

Vragen over de arbeidsmarkt?

Marinke en de andere juristen helpen je graag verder