Dit zijn de tien gevaarlijkste plekken in jouw magazijn

De risico's moeten worden vastgelegd in een Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) met een Plan van Aanpak

20-08-2021  In de Arbowet is vastgelegd dat iedere werkgever een veilige werkomgeving voor zijn of haar medewerkers moet creëren. Om hieraan te kunnen voldoen, moet je als werkgever, samen met je medewerkers, eerst alle risico’s op de werkvloer goed inventariseren. Deze worden vastgelegd in een Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) met een Plan van Aanpak. Maar hoe inventariseer je alle risico’s? En wat zijn de gevaarlijkste plekken in het magazijn? Dit artikel helpt je op weg.

Iedere bedrijfstak is anders, maar toch krijgt men overal met gezondheids- en veiligheidsrisico’s op de werkvloer te maken. Vooral in magazijnen en/of productieomgevingen blijken relatief veel risico’s aanwezig. De tien grote ‘risico-hotspots’ staan benoemd in de Code Gezond en Veilig Magazijn. Dit is een code, opgesteld door evofenedex en branchevereniging BMWT, die voor ondernemers praktische tips en handvatten biedt om van het magazijn een gezonde werkplek te maken. We zetten alle hotspots hier voor je op een rijtje. Net als de bijbehorende risico’s en de oplossingen om van je magazijn een veilige werkplek te maken.

De tien risico-hotspots in een magazijn en/of productieomgeving

Klik op de '+' voor extra toelichting en tips

Meer weten over de hotspots?

Heb je vragen over de verschillende hotspots of wil je hulp bij het in kaart brengen van de risico’s binnen jouw magazijn en de oplossingen hiervoor? Neem dan contact op met onze collega’s via 079 3467 346 of neem je een kijkje op de website van de Code Gezond en Veilig Magazijn.