Doorgroeimogelijkheden zijn voor teamleider Iloy doorslaggevend

"Het is essentieel dat ik kennis blijf opdoen en bijblijf"

30-01-2020  Iloy Runtuwailan (25) is als logistiek teamleider verantwoordelijk voor het reilen en zeilen bij Eosta, een handelsbedrijf in biologische groenten en fruit in Waddinxveen. Iloy leidt alle interne logistiek in juiste banen, van het coördineren van de afdeling planning tot de bezetting van het warehouse. We stellen hem vijf vragen over zijn werk.

Welke vaardigheden heb je nodig als teamleider?

“Kennis van logistiek en de branche is belangrijk. Klanten willen hun spullen op tijd geleverd hebben, het management wil meer efficiëntie op de werkvloer en de orderpickers hebben ook hun vragen of problemen. Een teamleider moet prioriteiten kunnen stellen en goed kunnen samenwerken.”

Welke trends en ontwikkelingen zie je binnen je vakgebied?

“De klant wordt steeds veeleisender, waardoor flexibiliteit nodig is. En het kan altijd beter. Je ziet dat automatisering en digitalisering steeds belangrijker worden voor logistieke processen, maar als handelaar in dagverse producten blijven we toch afhankelijk van handjes. Dat heeft alles te maken met de dynamische omgeving. Daarom staat de mens bij ons centraal. Goede mensen blijven nodig, al ligt in automatisering wel de toekomst. Automatiseren en standaardiseren verhogen de efficiency waardoor fouten worden voorkomen.”

Wat betekent dit voor het personeel?

“Medewerkers zullen meer en andere kennis op moeten doen, zoals kennis van IT-systemen. Vooral de jonge generatie solliciteert bij ons en die is al gewend aan nieuwe technologische ontwikkelingen, maar dit geldt niet voor ons vaste personeel dat hier al twintig jaar werkt. Zij hebben nog georderpickt met een sigarendoos en dat gaat nu via informatiesystemen. Die omschakeling kan lastig zijn. We geven medewerkers daarom genoeg training en tijd om die nieuwe systemen onder de knie te krijgen.”

Wat doet een teamleider in 2030 anders dan nu?

“Er zullen meer machines bijkomen die het medewerkers makkelijker maken om beter, sneller en comfortabeler te kunnen werken. In 2030 zullen we dan meer werken met standaarden en zullen medewerkers anders opgeleid zijn, bijvoorbeeld om met robots of geautomatiseerde magazijnen te werken. Als teamleider moet je ook in deze ontwikkelingen mee en verstand hebben van deze systemen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan analytische vaardigheden om verbeterslagen te kunnen maken vanuit de beschikbare data.”

Welke handvatten heb je nodig om je functie in de toekomst succesvol uit te blijven voeren?

“De wetgeving en de logistiek veranderen continu. Het is essentieel dat ik kennis blijf opdoen en bijblijf. Mijn ambitie is om een succesvolle logistiek of supply chain manager te worden. Voor die functies heb ik weer andere vaardigheden nodig en daarom kijken we momenteel al hoe we dit traject gaan vormgeven. Ontwikkeling is voor mij heel belangrijk en Eosta stimuleert dat dan ook.”


Opleidingengids 2020

Door personeel gedegen en kwalitatieve opleidingen te bieden verminder je het verlooppercentage en zet je concurrerende werkgevers buitenspel. In dit geval is het essentieel om het talent binnen je organisatie optimaal te benutten. Bestel onze opleidingengids 2020 met ruim honderd praktijkgerichte opleidingen op het gebied van logistiek en internationaal ondernemen, waaronder de collegereeks Supply Chain Management, en lees meer praktijkverhalen van cursisten zoals Tim.

Marcel
Contact

Vragen over magazijnen?

Marcel en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder