Hulde voor bijdrage aan coronamaatregelen die hulp bieden aan importeurs en exporteurs

Leestijd 2 minuten

27-1-2021  Gisteren hebben 12 douaniers en onze eigen douane-expert Godfried Smit het erecertificaat Diplôme d’honneur ontvangen. Dit gebeurde tijdens de Wereld Douanedag. Aan de hand van een door de Wereld Douane Organisatie gekozen thema worden dan jaarlijks wereldwijd erecertificaten uitgereikt aan douaneambtenaren die zich hebben onderscheiden en (in)direct invulling hebben gegeven aan het thema. De onderscheiding was op voordracht van Jos Bakker, voorzitter van de Raad voor Internationale Handel en lid van het algemeen bestuur van evofenedex.

Wereld Douanedag 2021 stond in het teken van de gezamenlijke inspanningen van de douane om uit de coronacrisis te komen, en mensen en bedrijven te ondersteunen door de wereldwijde toeleveringsketen en samenwerking te versterken, technologie te benutten en mensen centraal te stellen in dit transformatieproces. Directeur-generaal Nanette van Schelven van de douane reikte met veel enthousiasme en waardering het erecertificaat en de medaille van het Diplôme d’honneur uit aan Godfried Smit bij evofenedex in Zoetermeer.

Tijdens de coronapandemie leverde Godfried op Europees en nationaal niveau een waardevolle bijdrage aan maatregelen die verlichting en hulp boden aan importeurs en exporteurs. Vanuit zijn rol en passie is Godfried altijd in dialoog met de Nederlandse douane en probeert hij voortdurend samen tot een gemeenschappelijk resultaat te komen.

Douane eert Godfried Smit met Diplôme d’honneur

Erkenning bijzondere verdienste

Dankzij een carrière van ruim 35 jaar heeft Godfried uitgebreide kennis en ervaring op douanegebied. Sinds 1985 was hij bij de douane onder meer actief bij opleidingen, daarna ging hij aan de slag bij verladersorganisatie EVO, het huidige evofenedex. Godfried is vaste deelnemer aan het Overleg Douane Bedrijfsleven. Daarnaast bekleedt hij een bestuursfunctie bij de European Shippers’ Council. Dit is de Europese koepelorganisatie van nationale ondernemersorganisaties en de gesprekspartner van het directorate-general for Taxation and Customs Union van de Europese Unie en de Trade Contact Group.

Godfried wordt zeer gerespecteerd als belangrijke vertegenwoordiger van het bedrijfsleven. Zijn collega’s en de partners binnen en buiten de organisatie zijn apetrots op deze bijzondere erkenning voor een zeer gewaardeerde collega. Namens de hele vereniging bedanken wij Jos Bakker voor de voordracht van Godfried; een heel bijzonder gebaar.

Onze ledenadviseur Alice
Contact

Vragen over internationaal ondernemen?

Alice en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder