17-02-2015  Voor iedereen die in zijn dagelijkse werk te maken heeft met de douane of douanezaken, geeft de Douane Belastingdienst nu de digitale kwartaaluitgave Douane inZicht uit.

Union Customs Code

In het eerste nummer van Douane inZicht wordt aandacht besteed aan de Union Customs Code, de nieuwe Europese douanewetgeving die volgend jaar van kracht wordt. Wat betekent de komst van deze UCC voor Nederlandse ondernemers, en hoe kunnen zij zich er op voorbereiden? Andere onderwerpen in het e-zine zijn de Inspiratiebundel AEO, die bedrijven helpt meer te halen uit hun status van Authorised Economic Operator, en de master Customs & Supply Chain Compliance, een academische opleiding voor het douanevak.

Rubrieken

Douane inZicht kent een aantal vaste rubrieken, zoals ‘inActie’, waarin deze keer een medewerker van de douane wordt gevolgd die op luchthaven Schiphol toezicht houdt op de naleving van sanctiemaatregelen tegen Rusland. ‘inCijfers’ maakt telkens een werkproces van de douane inzichtelijk aan de hand van statistische feiten, waaronder douanecontroles bij koeriersbedrijven.