Update 29-06-2015 - 9.20 uur  Op dit moment wordt door de douane een 100 procent controle uitgevoerd op alle binnenkomende (truck)containers. Hierdoor loopt de wachttijd voor de poorten van de Rotterdamse terminals flink op. Dit leidt tot een lange file op de A15. Enkele terminals hebben een wachtbuffer ingesteld. Volgens eerdere berichten van de vakbonden duren de acties tot 11.00 uur.

Volgende week maandag 6 juli zal de douane wederom acties houden, in ieder geval bij Schiphol Passagiers. Mogelijk komen er dan ook acties bij Schiphol Cargo.

25-06-2015  Medewerkers van de douane gaan volgende week actievoeren in de vorm van stiptheidsacties en werkonderbrekingen. Op deze manier willen de douanemedewerkers minister Blok aan tafel krijgen om te onderhandelen over een nieuwe cao. Dat melden de vakbonden.

Acties

Vandaag - 25 juni - is een wijziging van de actieplanning bekendgemaakt. De acties voor maandag 29 juni, tussen 7.00 en 11.00 uur, Douaneregio's Haven en Rijnmond blijft staan, de acties op dinsdag 30 juni gaan niet door en de acties op dinsdag 30 juni, Douane Schiphol Cargo, gaan waarschijnlijk ook niet door.

Hinder

Bedrijven kunnen hinder ondervinden van deze acties. Zo kan het langer duren voordat aangiftes worden verwerkt of (fysieke) controles worden uitgevoerd. EVO houdt het verloop van de acties in de gaten en houdt leden op de hoogte van nadere details en mogelijke nieuwe acties.