14-02-2012  DPD maakte vandaag bekend dat het alle pakketten CO2-neutraal gaat vervoeren, zonder extra kosten voor de klant. Dit wordt volgens het pakketservicebedrijf bereikt door een mechanisme van meten, verminderen en compenseren.

500.000 ton CO2 compenseren

In totaal compenseert DPD ieder jaar 500.000 ton CO2 voor de vijf grootste markten met CO2-credits. Klanten in Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en België/Luxemburg kunnen pakketten in alle soorten, afmetingen en gewichten via het DPD-netwerk CO2-neutraal verzenden naar bestemmingen waar ook ter wereld, zonder dat ze hier iets voor hoeven doen en zonder dat dit voor hen extra kosten met zich brengt, aldus DPD.

Energiezuinige hub, aardgas, lzv’s

Het pakketservicebedrijf brengt in Nederland zijn uitstoot terug door onder andere de volgende maatregelen: de eerste logistieke DPD-hub - in Veenendaal -die gebruikmaakt van een nieuwe energiezuinige sorteermachine; bestelauto’s die rijden op samengeperst aardgas en gebruik van lzv’s. Hierdoor kunnen meer pakketten in één vrachtauto, wat leidt tot een CO2-reductie van 40 procent.