03-09-2012  Scania Nederland B.V., Philips DC Brabant en Valeo Service Benelux zijn genomineerd voor de titel Veiligste magazijn van Nederland. Uit zeventien inschrijvingen kwamen de drie bedrijven volgens inspecteurs van het CCV, het instituut dat onder meer examens voor hef- en reachtruckchauffeur afneemt, als sterkste naar voren.

Een jury onder leiding van prof. René de Koster zal uiteindelijk beslissen wie van de drie genomineerden er met de titel van doorgaat. De jury let op veiligheid en ergonomie op de werkvloer, maar neemt ook in ogenschouw of de processen zodanig zijn ingericht dat onveilige en ongezonde situaties worden voorkomen. Tot slot is er aandacht voor het welzijn van de medewerkers.

Bewust veilig

Namens EVO zit Johan Kerver in de jury. EVO draagt de verkiezing een warm hart toe, omdat het een uitstekende manier is om de aandacht te vestigen op het belang van veiligheid in het magazijn. Binnen verschillende opleidingen die EVO haar leden aanbiedt, wordt uitgebreid stilgestaan bij het veiligheid.

In het kader van de campagne ‘Bewust veilig’ van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid werkt EVO ook aan een veilige werkvloer door leden bijvoorbeeld een magazijn veiligheidscheck en gratis informatiepakket aan te bieden.

Dag van het Magazijn

De winnaar van de verkiezing wordt op 31 oktober 2012 bekend gemaakt tijdens de Dag van het Magazijn, het congres voor veilig en gezond werken in magazijnen en dc's.

Tijdens deze dag in het congrescentrum van Randstad in Diemen worden ook workshops gegeven over de volgende onderwerpen:

  • Sociale veiligheid verhoogt productiviteit
  • Een veilige werkvloer: leg het bij de leidinggevende
  • Aanrijschades: herkennen, analyseren en voorkomen
  • Nieuw inzicht: geef uw veiligheidsinstructies effect
  • Bedrijfshulpverlening en -veiligheid: een interactieve workshop

EVO nodigt haar leden uit deel te nemen aan het congres. Kijk voor meer informatie op de website van Dag van het Magazijn.