11-02-2013  Het wordt komend weekend erg druk op de wegen naar en vanuit de wintersportgebieden. De ANWB verwacht grote files. Ook het goederen vervoer kan daar hinder van ondervinden.

Voorjaarsvakantie

In de regio’s Noord en Midden begint vrijdag 15 februari de voorjaarsvakantie. De meeste wintersportgangers gaan naar Oostenrijk. Vrijdag maar vooral zaterdag 16 februari moeten weggebruikers rekening houden met lange files op de wegen in het zuiden van Duitsland en in de Alpen.

Piekuren

De piekuren liggen volgens de ANWB op vrijdag tussen 14.00 en 19.00 uur en zaterdag tussen 10.00 en 15.00 uur. De knelpunten in Duitsland zijn de A3/A9 Frankfurt-Neurenberg-München, A7 Ulm-Füssen en de A8 Ulm-München-Salzburg. In Oostenrijk is zaterdag de route van en naar Tirol, via de Fernpas (B179) het grootste knelpunt. Verder zijn de wegen rond Albertville, Grenoble, Genève en Moûtiers beruchte knelpunten. 

Nederlandse wegen

Op de Nederlandse wegen verwacht de ANWB vrijdag geen grote verkeersproblemen. De avondspits begint waarschijnlijk iets eerder, maar erg druk zal het niet worden.