01-07-2011  Iedere ondernemer krijgt er vroeg of laat mee te maken: oneerlijke concurrentie. EVO en Kneppelhout & Korthals Advocaten merken dat er veel onduidelijkheid heerst bij ondernemers over dit onderwerp en organiseren na de zomer een reeks seminars over oneerlijke handelspraktijken.

Ondernemers willen niet alleen weten of een concurrent zich aan de wettelijke spelregels houdt, maar ook wat zij hier als eventueel gedupeerde tegen kunnen doen.

Omdat het onderwerp oneerlijke concurrentie veelomvattend is en ondernemers veel schade ondervinden van concurrerende bedrijven, vinden EVO en Kneppelhout & Korthals Advocaten het belangrijk om bedrijven hierover te informeren.

Het eerste seminar in oktober gaat over wat een ondernemer kan doen als een concurrerend bedrijf producten namaakt, onterecht gebruik maakt van merken, teksten en afbeeldingen of zelfs een bedrijfsnaam misbruikt.

Tijdens dit seminar komen met name de rechtsgebieden intellectueel eigendom, misleidende reclame en merken- en handelsnaamrecht aan bod.

Het tweede seminar gaat over prijsafspraken en prijsvechten en behandelt onderlinge prijsafspraken tussen bedrijven waardoor zij schade kunnen lijden. Daarnaast komt de situatie ter sprake waarin een groot bedrijf haar dominante positie uitbuit. Verder wordt bespoken hoe het zit met capaciteitsbeperkingen en boycots. Tot slot wordt uitleg gegeven over hoe en waar je dit als bedrijf kunt melden of hoe een klacht kan worden ingediend.

Omdat de gedachte heerst dat de spelregels van concurrentie alleen van toepassing zijn op de grotere bedrijven, zal in dit seminar aandacht worden geschonken aan de kleinere ondernemers.

Later dit jaar worden er nog vier seminars georganiseerd in de reeks over oneerlijke handelspraktijken.  

Meer informatie over de seminars via de link.