07-05-2015  De Duitse Kion Group, eigenaar van de Europese heftruckmerken Fenwick, Linde en Still, heeft met de Belgische investeringsmaatschappij Ackermans & Van Haaren en andere Egemin-aandeelhouders overeenstemming bereikt over de overname van Egemin Handling Automation.

Merk Egemin blijft

Egemin Handling Automation, gevestigd in Zwijndrecht, België, is producent van kettingbanen en automatische heftrucks, en blijft onder eigen merknaam binnen Kion bestaan. Jan Vercammen, CEO van Egemin Handling Automation gaat het merk ook binnen de KION Group leiden. De bedrijven van Egemin op het gebied van infra-, farma- en procesautomatisering vallen buiten de overname en krijgen een andere naam.

Samenwerking met Still

Egemin werkt al vele jaren samen met de ontwikkelaars van Linde en Still en gaat na de overname nauw samenwerken met de groep ‘Intralogistics systems’ van Still.

Deze overname volgt op een eerdere aankondiging van Kion over een intensieve samenwerking met het Franse bedrijf Balyo. Dat bedrijf levert de techniek voor automatische heftrucks aan Linde.