20-09-2016  Enig idee wat ‘Frachtführerhaftpflicht’ betekent? De logistiek overschrijdt dagelijks de Nederlands-Duitse grens. En dus is er op 12 oktober het seminar ‘Duits voor transport en logistiek’.

Vrijwel Iedereen die werkzaam is in de sector van transport en logistiek komt in aanraking met de Duitse taal, gewoontes en woordenschat. Duitsland is immers ons grootste exportland. Op woensdag 12 oktober 2016 organiseert de Duits-Nederlandse Handelskamer daarom het seminar ‘Duits voor transport en logistiek’ in Capelle aan den IJssel. Deelnemers oefenen met diverse praktijksituaties en met behulp van documenten van transportverzekeringen worden concrete tips gegeven en is er ruimte om te oefenen met het vakjargon. Daarnaast is er ook veel aandacht voor vakinhoudelijke aspecten.

Kennis van begrippen

“Transportrisico’s bestaan in vele vormen, net als de verzekeringsmogelijkheden. Kennis van branchebegrippen zoals ‘Frachtführerhaftpflicht’ is daarom van groot belang in de logistieke sector”, zegt Marc Latza, docent van het seminar. Daarnaast neemt taaltrainster Carmen Herkenrath het taalspecifieke deel van het seminar voor haar rekening.

Basiskennis

Een basiskennis van de Duitse taal is noodzakelijk voor een succesvolle deelname aan het seminar en er kunnen maximaal twaalf personen deelnemen. De workshop wordt gehouden bij VANAD Group in Capelle aan de IJssel en duurt van 10.00 uur tot 17.00 uur. Aanmelden kan bij Eveline van Hooren van de Duits-Nederlandse Handelskamer, telefoon 070 3114 156 of e-mail.

Seminar Transport & logistiek in Duitsland