Fysiek in DeFabrique en virtueel op internet – eerder bestelde tickets blijven geldig

Leestijd 2 minuten

11-08-2020  De Duitslanddag vindt dit jaar plaats op maandag 14 september, fysiek in Utrecht en virtueel op internet. Dit tweejaarlijkse evenement zou oorspronkelijk in maart plaatsvinden, maar moest worden uitgesteld door corona. Duitsland is een van onze belangrijkste handelspartners en biedt grote kansen aan Nederlandse bedrijven. Tijdens het evenement geven experts en ervaren ondernemers belangrijke tips om succesvolle stappen te kunnen zetten bij onze oosterburen.

Voor de nieuwe datum van maandag 14 september is het programma van maart inhoudelijk grotendeels behouden en eerder bestelde e-tickets blijven geldig. Het evenement bestaat nu uit een ochtend- en een middagprogramma in DeFabrique te Utrecht, waarvoor ondernemers zich afzonderlijk kunnen aanmelden. Daarnaast wordt het programma in zijn geheel live gestreamd op internet. Ook hiervoor kunnen ondernemers zich online registreren. Als organisator kiest de Duits-Nederlandse Handelskamer voor deze gesplitste én hybride vorm om ook in het ‘nieuwe normaal’ zoveel mogelijk ondernemers de kans te bieden deel te nemen. De partners en standhouders van het evenement presenteren zich eveneens in een nieuwe vorm: op de vertrouwde stand in DeFabrique en in de digitale standhoudersmediatheek.

Vooraf registreren verplicht

Vanwege de coronamaatregelen en bijbehorende RIVM-richtlijnen is het niet mogelijk spontaan deel te nemen aan de Duitslanddag. Circa een week voorafgaand aan het evenement sluit de aanmelding voor deelname in Utrecht. Online tickets zijn tot en met 14 september beschikbaar. Eerder bestelde tickets blijven geldig en kunnen worden gebruikt voor deelname in de ochtend, middag of virtueel. Registeren kan via de website.

Ook exporteren naar Duitsland?

Volgens Trends in Export 2020, het jaarlijkse onderzoek van Atradius en evofenedex, is Duitsland met 69 procent voor Nederlandse bedrijven de belangrijkste exportbestemming binnen de Europese Unie. In ‘Duitsland: altijd kansrijk’ laat exportspecialist Michel Disselhorst van evofenedex je zien hoe je de eerste stappen kunt zetten. Bovendien is het met behulp van de overheid mogelijk zelfs honderd procent (tot een maximum van 2500 euro) vergoed te krijgen om samen met een professionele coach een exportplan op te stellen.

Michel Disselhorst

Onze ledenadviseur Peter
Contact

Vragen over landeninformatie?

Peter en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder