24-08-2012 Na afloop van het verkiezingsdebat van 4 september overhandigt EVO duizenden handtekeningen tegen de voorgenomen bestelbusbelasting aan de aanwezige kandidaat-Kamerleden van VVD, SP, PvdA, PVV, CDA, D66, ChristenUnie en GroenLinks. EVO startte de campagne ‘Je bent de sjaak met een bestelbus van de zaak’ dit voorjaar, nadat bekend werd dat de Kunduz-partijen vanaf 2013 het woon-werkverkeer willen belasten.

Onaanvaardbaar

Deze maatregel betekent onder andere voor duizenden ondernemers die hun werknemers met de bestelauto van de zaak naar huis en terug laten rijden, een dreigende lastenverzwaring van duizenden euro’s per werknemer per jaar. Wat EVO betreft is dat onaanvaardbaar.

Druk blijft nodig

Een snelle lobby-actie zorgde er al voor dat alle partijen en staatssecretaris Weekers hebben beloofd serieus te gaan kijken naar het ontzien van de zakelijke bestelauto. En VVD, SP, PvdA en PVV willen zelfs van de hele woon-werkverkeerbelasting af. Pas op en na Prinsjesdag zal in het Belastingplan 2013 echt blijken hoe staatssecretaris Weekers de zakelijke bestelauto wil ontzien en of de politieke partijen woord houden. Druk blijft dus nodig volgens EVO.

Op naar de 10.000 handtekeningen

Inmiddels hebben 7500 ondernemers en gebruikers van zakelijke bestelauto’s op de campagnewebsite en per post laten weten dat zij de EVO-actie tegen de bestelbusbelasting steunen. Tot 4 september kunnen ondernemers en werknemers die rijden in een bestelbus van de zaak de (digitale) handtekeningenactie nog steunen. Ook worden ondertekenaars uitgenodigd de campagne kracht bij te zetten door aanwezig te zijn bij het EVO-verkiezingsdebat en de overhandiging van de handtekeningen.

Steun onze actie en teken de petitie nu het nog kan!

U kunt hier klikken en direct uw petitie online indienen...