22-10-2015  Beurs- en congresorganisatie RAI Amsterdam en Natuur & Milieu worden partners op het gebied van duurzaamheid. De samenwerking werd donderdag bezegeld op de BedrijfsautoRAI in Amsterdam.

Co-creatie

De bedoeling is dat de beide organisaties in 'co-creatie' duurzame initivatieven ontplooien. RAI Amsterdam wil met de samenwerking het eigen duurzame karakter en de nationale evenementen versterken. Voor Natuur & Milieu vormen de beurzen van RAI een platform om bezoekers en exposanten 'leuk en gemakkelijk duurzame keuzes te laten maken'.

Directeur Tjerk Wagenaar van Natuur & Milieu liet weten zeer verheugd te zijn over de samenwerking. 'Wij leveren de komende jaren graag een frisse bijdrage aan de evenementen op de beursagenda.' Hans Bakker, directeur van RAI Amsterdam, liet weten dat de samenwerking verder gaat dan enkel geld inzamelen. 'We gaan zoeken naar initiatieven die voor beide partijen meerwaarde hebben.'

Sessie

Op vrijdag 23 oktober organiseert Natuur & Milieu op de BedrijfsautoRAI een sessie over Zero Emissie Stadslogistiek. Bedrijven, overheden en studenten krijgen daar het podium om hun innovatieve visie, projecten en diensten op het gebied van binnenstedelijk vervoer te presenteren. 'Een mooi eerste voorbeeld van onze samenwerking', aldus Bakker.

De duurzame samenwerking tussen beide partijen geldt in elk geval voor een jaar, met optie tot verlenging.