Duurzaamheid: circulaire economie kan niet zonder circulaire logistiek

Transport vormt essentieel ingrediënt van elke circulaire keten

17-09-2019  Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat stroopt komend jaar de groene mouwen op. In de begroting voor 2020 is maar liefst 88 miljoen euro vrijgemaakt voor het stimuleren van de circulaire economie: een economie zonder afval. evofenedex ziet dit als een belangrijke stap gezet in het halen van de klimaatdoelen van Parijs en onderstreept het belang van slimme logistieke oplossingen bij het waarmaken van circulaire ambities.

Van de € 88 miljoen is € 80 bedoeld voor circulaire projecten die een CO2-reductie opleveren in onder meer de grond-, weg- en waterbouw en de recycling van kunststof en textiel. € 8 miljoen is beschikbaar voor programma’s die de overgang naar een circulaire economie in verschillende sectoren moeten bevorderen.

Een circulaire economie draait volop om logistiek, vinden wij. Transport vormt een essentieel ingrediënt van elke circulaire keten. Om daadwerkelijk efficiënt en duurzaam bezig te zijn is het noodzakelijk om de logistiek slim te plannen. De opkomst van het circulaire businessmodel product-as-a-service, waarbij de klant een dienst afneemt maar geen eigenaar meer is, vraagt om een radicale koerswijziging van Nederlandse ondernemingen.

We steunen de duurzaamheidsambities van het kabinet en zullen de attentie vestigen op het belang van logistiek voor de succesvolle realisatie van de Nederlandse circulaire agenda.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder