E-learning heftruckopleiding nu ook in het Pools

‘Een goede basis is het halve werk’

05-06-2018,  Onze heftruckopleidingen, of zoals men in Polen zegt ‘szkolenie z wózka widłowego’, zijn vanaf vandaag ook beschikbaar in het Pools. Naast de bestaande Nederlandse en Engelse e-learning-variant kunnen heftruckchauffeurs met een Poolse taalachtergrond nu ook de theorie in hun eigen taal volgen, om een goede basis te hebben voor het veilig en efficiënt werken met een heftruck.

Veiligheidsbewustzijn

De Poolse e-learning-variant is er zowel voor de basis- als de herhalingsopleiding. “De teksten, afbeeldingen en video’s in de online omgeving zijn vertaald naar het Pools om de chauffeur optimaal voor te bereiden op het veilig en efficiënt werken met een heftruck. Hierbij is het veiligheidsbewustzijn een zeer belangrijke factor”, geeft projectleider Marjolein Berends aan.

Basis

Om juist dit veiligheidsbewustzijn ook bij anderstaligen te bevorderen is een goede basiskennis essentieel. Marjolein: “Door de basisprincipes van heftruck- en magazijnveiligheid in hun eigen taal te volgen leren de chauffeurs op een vertrouwde manier de wetten, regels en risico’s in het magazijn kennen. Als je dit combineert met een kwalitatief goed praktijkgedeelte van de opleiding, zullen deze heftruckchauffeurs naadloos kunnen instromen in de dynamische werkomgeving van de logistiek. Dit komt zowel de veiligheid als de efficiency binnen het bedrijf ten goede.”

Praktijk

Het praktijkgedeelte blijft wel gewoon in het Nederlands. Marjolein benadrukt dat dit geen probleem hoeft te zijn: “Zodra je een gezamenlijke basis hebt van veiligheid, regels en risico’s, vormt taal veel minder een barrière in de praktijk. Met voldoende visualisatie, ervaren docenten en extra aandacht leren deze heftruckchauffeurs ook veilig rijden met een heftruck.” Tot slot geeft Marjolein aan dat Poolse heftruckchauffeurs die ook Engels of Duits spreken, in overleg, bij meertalige docenten geplaatst kunnen worden.

Benieuwd naar onze opleidingsmogelijkheden op het gebied van anderstaligen? We denken graag met je mee om een passende oplossing te bieden. Neem contact op via opleidingen@evofenedex.nl of bel naar 079-3466 990.

Onze ledenadviseur Marjolein
Contact

Vragen over gevaarlijke stoffen?

Marjolein en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder