ECT en Portbase starten samen met iShare pilot over containerdata

Containerdata eerder en veilig leveren

11-7-2019  Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT) en Portbase zijn samen met iShare 1 juli gestart met een pilot over het veilig delen van containerdata. Met behulp van iSHARE wordt binnen logistieke ketens veilig data gedeeld zonder dat partijen een directe relatie met elkaar hebben. De verladers Nature’s Pride en Total Produce werken mee aan deze pilot. Het doel van de pilot is dat ECT containerdata eerder en veilig levert.

In de pilot maakt ECT gebruik van data uit het systeem van Portbase. Zodra de eigenaar van een container toestemming geeft, deelt Portbase informatie over de container met de terminal. ECT deelt de informatie automatisch met de verladers. iShare zorgt voor het verlenen van toestemming en voor veilige identificatie.

Als verladers zo snel mogelijk de status weten van hun container tijdens het losproces op de terminal, kunnen verladers hun planning en processen verder optimaliseren. Voor verladers die versproducten verladen is de status van de container bepalend voor het moment waarop de goederen op de markt komen.

De resultaten van de pilot zijn na de zomer bekend. ECT evalueert dan of de pilot leidt tot een definitieve wijziging op het gebied van data delen.

Onze ledenadviseur Nanne
Contact

Vragen over supply chain management?

Nanne en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder