02-01-2012  Op laatste dag van het jaar 2011 hebben Gezond Transport, EVO en de Arbeidsinspectie Edward Yebolah uitgeroepen tot HeftruckHeld van de maand december. Edward is werkzaam als heftruckchauffeur bij Bausch + Lomb.

‘Zelfs een ‘overval’ met camera, bloemen, oorkonde en collega’s die hem om zijn nek springen, brengt chauffeur Edward niet van zijn stuk’, vertelt Robbert Slemmer, zijn leidinggevende bij Bausch + Lomb. Slemmer had hem al beschreven als ‘stabiele factor’. En dat straalt Edward ook uit.

Onopvallend

‘Edward valt op de werkvloer niet zo op en zelden is hij onderwerp van gesprek. Maar in onze rapportage over werkprestaties, veilig werken, ervaring en werkhouding steekt hij er met kop en schouders bovenuit’, aldus Slemmer.

Edward zit met een bescheiden glimlach, ontspannen in zijn stoel. ‘Om veilig te kunnen werken moet mijn geest vrij zijn van spanningen.’ Laatst voelde hij zich beledigd door een opmerking van een collega. ‘Zoiets leidt mij af. Gevaarlijk; want hierdoor loop ik het risico op een ongeluk.’

Daarom sprak Edward zijn collega hier direct op aan. ‘Hij bood zijn verontschuldigingen aan en de lucht was geklaard. Een absolute voorwaarde om me volledig op mijn werk te kunnen focussen.’

Laatste Held verkiezing

Met de verkiezing van Edward Yebolah tot de HeftruckHeld van december is er een einde gekomen aan de verkiezingen in deze vorm. In 2012 zullen er geen Helden centraal meer verkozen worden door de jury vanuit de organiserende partijen.

Wel blijft de mogelijkheid bestaan vanuit het bedrijf om Helden te verkiezen. Bedrijven kunnen hun Helden verkiezen door een tekst met uitleg waarom hun chauffeur een Held is insturen inclusief een foto. Deze zullen dan op de site van HeftruckHelden worden getoond. Zij dingen mee naar de titel ‘HeftruckHeld van het jaar 2012’.

HeftruckHelden-campagne 2012

Gezond Transport, EVO en de Arbeidsinspectie willen met de HeftruckHelden campagne de aandacht vestigen op veiligheidsbewustzijn en gedrag als belangrijke factoren in de veiligheid bij intern transport.

In 2012 organiseren zij daarom roadshows bij bedrijven met diverse workshops voor werknemers en teamleiders en lunchgesprekken waarin een specifiek onderwerp wordt behandeld. Ook Workshops Veilig leiding geven en de inzet van veiligheidscoaches behoren tot de mogelijkheden.