17-10-2011  Veilig Verkeer Nederland (VVN) start vandaag met de campagne ‘Een beetje chauffeur laat zich niet afleiden'. Met deze actie wil VVN chauffeurs waarschuwen voor de gevaren van het gebruik van elektronische apparatuur in de auto.

EVO ondersteunt deze campagne samen met een aantal andere organisaties die actief beleid hebben op gebied van veilig rijgedrag door hun werknemers.

Intentieverklaring

Tijdens de lancering van de campagne hebben deze zogenoemde voorbeeldorganisaties een intentieverklaring ondertekend. Door het opnemen van een veiligheidsrichtlijn in het personeelshandboek, kunnen bedrijven het veiligheidsbewustzijn verhogen, aldus EVO.

Zo moeten chauffeurs het bellen, zelfs handsfree, tot het minimum beperken en hun navigatiesysteem voor vertrek instellen.

Daling

Door inspanningen van de sector is er al jaren sprake van een stevig dalende lijn als het gaat om het aantal verkeersslachtoffers in Nederland.

Zo worden er extra veiligheidsopleidingen voor chauffeurs aangeboden en worden ondernemers actief begeleid bij het invullen van hun veiligheidsbeleid. De sector blijft echter kijken hoe ze kan bijdragen aan een verdere daling.