25-11-2014  Volgend jaar worden er nogal wat wijzigingen doorgevoerd in de wetgeving op het gebied van ziekte en verzuim van medewerkers. Voor werkgevers is het daarom extra belangrijk dat de verzekering van het personeel goed is geregeld. Bijvoorbeeld via een collectieve zorgverzekering aan hun personeel aan te bieden. ‘Ook als zij maar één werknemer hebben,’ zegt Susanne Croes, specialist arbeidsrecht van EVO-Bedrijfsjuristen.

Eigen risico

Werkgevers hebben tot 1 januari de tijd om eventueel over te stappen naar een andere zorgverzekering. In 2015 staan er weer veel wijzigingen op stapel. Zo vervalt de AWBZ en wordt het verplichte eigen risico verhoogd naar 375 euro. Daarnaast lijkt de premie van de basisverzekering ook overal te stijgen.

Kostenvoordeel

‘Bedrijven kunnen het afsluiten van de zorgverzekering overlaten aan hun medewerkers, maar een werkgever kan er ook voor kiezen zijn werknemers een collectieve zorgverzekering aan te bieden’, stelt Susanne Croes. ‘Door de gezamenlijke inkoop is dat vrijwel altijd goedkoper. En naast het kostenvoordeel krijgt het personeel veelal een beter aanbod; de verzekering is meestal uitgebreider dan de verzekering die zij zelfstandig afsluiten bij verzekeringsmaatschappijen. Bovendien toont de werkgever hiermee zijn betrokkenheid bij de gezondheid van zijn personeel. Ruim de helft van de Nederlanders is dan ook collectief verzekerd.’

Eén werknemer

Dat een collectieve verzekering alleen zou zijn weggelegd voor grotere bedrijven, is volgens Croes een misverstand. ‘Ook bedrijven met slechts één werknemer in dienst kunnen er gebruik van maken en zo profiteren van de voordelen van zo’n verzekering.’

Delta Lloyd

EVO heeft sinds enkele jaren een samenwerkingsovereenkomst met Delta Lloyd. Daardoor kunnen EVO-leden met kleinere aantallen medewerkers gebruikmaken van een aanbod dat normaal gesproken alleen voor grotere bedrijven beschikbaar is. Dat vertaalt zich in scherpe tarieven en betere secundaire voorwaarden. De kenmerken van de EVO-zorgverzekering:

  • Alle EVO-leden kunnen een Delta Lloyd Zorgverzekering afsluiten met 8,5 procent korting.
  • Werknemers kunnen zelf bepalen hoe uitgebreid de zorgverzekering is in aanvulling op de basisverzekering. De collectiviteitskorting voor de aanvullende (tandarts)verzekeringen kan oplopen tot 21 procent.
  • Wanneer verzekerden verwachten dat zij hun wettelijk eigen risico in 2015 moeten betalen, bestaat de mogelijkheid om dit vooraf in tien maandelijkse termijnen te betalen.

Op de website vindt u meer informatie over de EVO-zorgverzekering en over de mogelijkheid om een persoonlijke berekening te laten maken van de zorgpremie voor 2015.