04-07-2017  Een spookrijder, defect remsysteem of laagstaande zon? In de evofenedex trucksimulator worden chauffeurs hierop voorbereid. En het telt ook mee voor de Code 95.

Opleiding Trucksimulator

evofenedex biedt sinds 1 juli de opleiding Trucksimulator aan. Beleidsadviseur Patricia de Wilde verklaart de keuze voor simulatie boven instructies op de gewone weg: “Veel chauffeurs zijn in Nederland uitstekend opgeleid, maar de nacholingsverplichting zorgt ervoor dat ze elke vijf jaar een praktijktraining moeten volgen. Vanuit evofenedex vinden wij dat nu juist deze rijvaardigheidstraining eens in een ander jasje gegoten kan worden. In een rijsimulator leren chauffeurs steeds beter met nieuwe situaties om te gaan.”

Training

De opleiding in de rijsimulator gaat niet alleen in op gevaarlijke situaties. De chauffeur oefent ook uitgebreid op verschillende praktijksituaties, zoals het toepassen van het Nieuwe Rijden of rijden gedurende verschillende weersomstandigheden. De training wordt bovendien gegeven in groepsverband, zodat de cursisten van elkaar kunnen leren. Bijkomend voordeel is dat de opleiding geldt als praktijktraining voor nascholing en als zodanig meetelt voor Code 95.

Impressie

Geïnteresseerden kunnen hier meer informatie vinden over de opleiding Trucksimulator.