24-10-2013  Veilig Verkeer Nederland (VVN) en TeamAlert dagen automobilisten uit om vanaf 28 oktober minimaal een week hun smartphone niet te gebruiken wanneer zij achter het stuur zitten. De actie is onderdeel van de campagne ‘Aandacht in het verkeer’ van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Riskant

Wie een aantal seconden niet op het verkeer let omdat hij bezig is met social media of het verzenden van berichten, is riskant bezig. Het verkeer vraagt nu eenmaal de volledige aandacht, aldus VVN en TeamAlert.

Voorlichtingsteams

Campagneteams van VVN en TeamAlert starten op maandag 28 oktober 16.00 uur hun actie bij wegrestaurant De Lucht-West langs de A2. Daarna zullen zij op verschillende locaties in het land te vinden zijn. De voorlichtingsteams willen zoveel mogelijk jonge en zakelijke automobilisten hun ervaringen laten delen, het gevaar in laten zien door een testrit in de simulatoren en daarmee verandering van gedrag te stimuleren.

Bedrijfsleven

Ook het bedrijfsleven neemt zijn verantwoordelijkheid. De campagne wordt inmiddels gesteund door 18 bedrijven en organisaties, waaronder EVO