De EVO Gevaarlijke Stoffen Kennis Quiz geeft een indicatie van het huidige kennisniveau van veiligheidsadviseurs, maar ook van werknemers die met gevaarlijke stoffen werken. Deelnemers maken kans op een bol.com cadeaubon t.w.v €25,-.

Wet- en regelgeving

Gevaarlijke stoffen zijn en blijven een complexe materie. De gevaarlijke stoffenregels voor vervoer en opslag gelden niet alleen voor tankwagens met 20.000 liter benzine, maar ook voor stukgoed (flesjes, busjes cans en vaten) en voor gevaarlijk afval. Daarnaast verandert de wet elke 2 jaar. Om de gevaarlijke stoffen bedrijfsvoering in goede banen te leiden moet meestal een veiligheidsadviseur zijn aangesteld.

Kennisniveau

Deze veiligheidsadviseur moet elke 5 jaar een herhalingscursus volgen en examen doen om de certificering te behouden. Veiligheidsadviseurs en andere geïnteresseerden kunnen nu deelnemen aan de Gevaarlijke Stoffen Kennis Quiz om een een indruk te krijgen van hun kennisniveau.

Veiligheidsadviseur Kennis Quiz

Veilig werken

Naast de veiligheidsadviseur moet ook personeel dat in aanraking komt met gevaarlijke stoffen een awarenesstraining hebben gehad. Ook hiervoor is een test ontwikkeld om de stand van zaken per werknemer te beoordelen.

Gevaarlijke Stoffen Kennis Quiz

Onder de deelnemers met minder dan twee fouten worden vier Bol.com bonnen van €25,- verloot.

Opleidingen

EVO heeft een breed assortiment aan opleidingen in het werken met gevaarlijke stoffen aan zodat bedrijven geheel conform wetgeving kunnen werken.