Zoetermeer, 25 oktober 2012

Gezond Transport en EVO dingen nu ook mee naar Europese Award

Gezond Transport en EVO hebben met de HeftruckHelden campagne de eerste prijs gewonnen in de Goede Praktijken Competitie 2012 van het Nederlands Focal Point. Het Nederlands Focal Point is de uitvoeringsinstantie van het Europees Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk, die gedurende twee jaar de campagne “Samen sterk voor preventie” voert. Nadruk ligt daarbij op leiderschap van het management en participatie van werknemers bij de bevordering van veilig en gezond werken.  De HeftruckHelden campagne dingt nu ook mee naar een Europese prijs.  

Door naar Europese Award

De HeftruckHelden campagne was genomineerd in de categorie honderd of meer werknemers en branche-initiatieven. Demissionair staatssecretaris De Krom (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) reikte vanmiddag de eerste prijs uit aan Gezond Transport en EVO, die met de campagne, die ook gesteund wordt door het ministerie van SZW, de arbeidsveiligheid in magazijnen willen verhogen. De HeftruckHelden campagne dingt dankzij de prijs ook mee naar de Europese Awards voor goede praktijken. Deze zijn bedoeld om de beste voorbeelden van samenwerking tussen managers en werknemers ten behoeve van risicopreventie voor het voetlicht te brengen.

Drie jaar campagnevoeren beloond

Gezond Transport en EVO voeren de HeftruckHelden campagne nu drie jaar. De campagne past in de Bewust Veilig filosofie en arbeidsveiligheidsactiviteiten van EVO.Dankzij het actieplan Arbeidsveiligheid van het ministerie van SZW hebben zij de activiteiten kunnen opzetten en daarmee  honderden bedrijven en medewerkers bereikt. De campagne is gericht op het verhogen van het veiligheidsbewustzijn van de heftruckchauffeur op de werkvloer. Maar ook op zijn directe collega’s en leidinggevenden, die daarbij net zo hard nodig zijn. De campagne kent veel activiteiten die specifiek het heftruckgebruik centraal stellen, zoals een Roadshow, workshops, toolboxen op de werkvloer en een heuse HeftruckHelden game.