Efficiënt en veilig magazijn: ook met nieuwe mensen

02-10-2017  Brabantse bedrijven staan te springen om magazijnpersoneel en schakelen steeds vaker flexkrachten in om het werk te kunnen doen. Daarmee komt regelmatig personeel binnen met weinig ervaring in het werken in veiligheid en bedrijfscultuur.

Bij Bravantse bedrijven steeg het totaal aantal openstaande vacatures steeg de afgelopen twee jaar met bijna 100%. De grote vraag naar arbeid en het krappe aanbod zorgen ervoor dat er vanuit alle hoeken en gaten flexibele en tijdelijke arbeidskrachten worden ingezet. Veelal personeel met weinig ervaring in bijvoorbeeld een magazijn of distributiecentrum. Dat hoeft geen effect te hebben op de prestaties van je magazijn, constateert evofenedex.

Verschuiving

De afgelopen jaren is er een verschuiving te zien in de verhouding tussen vaste en flexkrachten.

De afgelopen jaren is er al een verschuiving te zien in de verhouding tussen vaste en flexkrachten. Waar eerder een magazijn voor 80% uit vaste krachten bestond, is dit vandaag de dag ongeveer 60%. Er worden steeds meer flexibele arbeidskrachten ingezet om de pieken en dalen in de magazijnoperatie op te vangen. Deze medewerkers zijn vaak wat minder bekend met de heersende bedrijfscultuur en het geldende veiligheidsbeleid. En hier kan een risico in schuilen.

Tips

De mens is de belangrijkste factor in een optimaal magazijn, maar wat kan een ondernemer of manager doen als het overgrote deel van de medewerkers doorlopend nieuw is? Om de veiligheid - en daarmee de efficiëntie – in het magazijn te garanderen heeft evofenedex drie praktische tips op een rij gezet om het maximale uit nieuwe medewerkers te halen.

Een optimaal magazijn: ook met veel nieuwe werknemers

  1. Informeer en instrueer je nieuwe medewerkers, maar doe dat geleidelijk. Als iemand nieuw in dienst is, heeft het geen zin om alle informatie en instructies op de eerste dag over ze uit te storten. Doe elke dag een stukje, dan blijft het veel beter hangen.
  2. Begin elke dag (of elke dienst) met een gezamenlijke kick-off of dagstart en betrek iedereen hierbij. Hierdoor kun je elke dag weer de focus leggen op de belangrijke dingen, zoals veiligheid en het voorkomen van fouten bij het orderpicken. Het hoeft niet lang te zijn, elke dag 5 minuten is voldoende.
  3. Zorg dat er buddy’s zijn voor de nieuwe mensen, naast de leidinggevende of teamleiders. Deze buddy’s zorgen dat de teamleiders het minder druk hebben met het inwerken van de nieuwe mensen.  Bijkomend voordeel de buddy’s zelf vinden het vaak ook leuk om te doen.