App maakt reduceren van CO2 en brandstofkosten eenvoudig mogelijk

Leestijd: 2 minuten

05-10-2020 NEXTdriver en evofenedex slaan de handen ineen voor een gezamenlijk aanbod om laagdrempelig CO2 uitstoot te reduceren. Met de NEXTdriver-app willen beide organisaties vrachtautochauffeurs bij eigen vervoerders stimuleren om zuiniger en veiliger te rijden. 

Smartphone app

Jasper Pauwelussen, Chief technology officer bij NEXTdriver legt de werking van NEXTdriver uit: “Met een app en rijgedrag coaches worden chauffeurs wekelijks gecoacht op hun rijgedrag. Ook krijgen de chauffeurs virtuele beloningen en rij-adviezen rechtstreeks op hun smartphone. De data hiervoor komt uit de softwarekoppeling tussen NEXTdriver en de boordcomputer. NEXTdriver heeft bij diverse transportondernemingen al aangetoond dat besparingen tot 8 procent op brandstof en CO2-uitstoot haalbaar zijn. “


Thomas Reitsma, kerngebied manager Duurzaam Goederenvervoer bij evofenedex: “Uit het recente duurzaamheidsonderzoek dat evofenedex onder 100 leden heeft gehouden, blijkt dat 47 procent, ondanks de klimaatakkoordverplichtingen, nog geen stappen heeft kunnen ondernemen om CO2--uitstoot  te reduceren. Met deze gebruiksvriendelijke app willen wij leden ondersteunen om laagdrempelig te starten met het reduceren van CO2 en brandstofkosten.”

Omdat helaas de formele ondertekening niet mogelijk was vanwege de coronamaatregelen is er gekozen voor de digitale variant.

Werking NEXTdriver

Iedere week krijgt de chauffeur inzicht hoe hij/zij heeft gereden, gevolgd door uitgebreid persoonlijk advies volgens beproefde feedbackmethodes. Vragen en opmerkingen kunnen vanuit de app ook direct worden gedeeld met de rijgedrag coaches. De app beloont prestaties en biedt de mogelijkheid om collega’s uit te dagen. Managers krijgen toegang tot het NEXTdriver Management Portal, waar de algemene vooruitgang van de chauffeursgroep helder inzichtelijk is. Op deze manier wordt het rijgedrag van de chauffeurs en de verbeteringen daarin duidelijk.

NEXTdriver from SD-Insights on Vimeo.

Aanbod 

Het pilotproject bestaat uit een aanbod waarbij leden van evofenedex voor 295 euro tot tien chauffeurs drie maanden gebruik kunnen laten maken van de app inclusief rijgedrag coaching.  Wanneer na deze periode wordt gekozen voor een jaarcontract, dan komt de 295 euro weer te vervallen.

Belangstellenden vinden meer informatie op www.evofenedex.nl/nextdriver 

evofenedex en duurzaam goederen vervoeren

Het duurzaam vervoer van goederen is essentieel om onze samenleving leefbaar te houden en de economie te laten draaien. Wij ondersteunen het bedrijfsleven met een realistische en praktijkgerichte benadering van duurzaam goederenvervoer. De benodigde transitie behalen we door duurzaam goederenvervoer aantrekkelijker, rendabeler en uiteindelijk vanzelfsprekend te maken. Dat doen we door ondernemers praktische tools aan te bieden, gericht advies te geven en duurzaam goederenvervoer samen met de overheid te stimuleren.
 

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder