01-12-2014  Een select aantal bedrijven neemt deze maand het platform TransFollow in gebruik, waaronder Transportbedrijf Post & Zonen uit Pijnacker, Van Hooft Transport uit Hoevelaken, Van Vliet Transport uit IJsselstein, Ben Becker Transport en ESED Logistics, beide uit Soest. TransFollow is het nieuwe digitale standaardprotocol voor de digitale vrachtbrief. Het vervangt de ruim 80 jaar oude papieren (CMR-)vrachtbrief.

Bètaversie 

TransFollow start met een bètaversie om zo gecontroleerd meer en meer verladers en logistiek dienstverleners toegang te geven. Deze periode wordt gebruikt om door praktijkervaring verbeteringen te signaleren. TransFollow is in de eerste helft van 2015 voor iedereen beschikbaar.

Europa

TransFollow is het logistieke (achterland) community-systeem van EVO, TLN en het Nederlandsch Binnenvaartbureau (NBB). Het stelt de logistieke sector in staat om informatie over zendingen digitaal te volgen en te ondertekenen. Volgens René Bruijne, directeur van TransFollow, is het de bedoeling om deze digitale standaard uit te rollen in heel Europa als digitale CMR-vrachtbrief.

Mobiele apps

Behalve besparingen op de verwerkingskosten van de papieren vrachtbrief, creëert het platform volgens Beurtvaartadres ook de mogelijkheid om digitale (mobiele) communicatie in de logistieke keten verder te verbeteren. ‘Dit sluit aan op het toenemend gebruik van mobiele apps in de logistiek.’ 

Meer over Transfollow