30-05-2012  Er komt een subsidie voor de aanschaf van schone Euro-VI motoren voor vrachtauto’s. Dit besluit heeft staatssecretaris Atsma bekend gemaakt. EVO en TLN zijn blij dat de staatssecretaris definitief de knoop heeft doorgehakt. Hiermee komt een einde aan een periode van onzekerheid voor vervoerders en verladers.

Geduld

Omdat de regeling pas officieel van kracht is als deze in de Staatscourant wordt gepubliceerd, adviseren EVO en TLN ondernemers om tot die tijd te wachten met het op kenteken laten zetten van de nieuwe voertuigen.

Onzeker

Om de vergroening van het wegvervoer te ondersteunen, heeft het kabinet samen met het bedrijfsleven, waaronder vervoerders en verladers, in 2008 afspraken gemaakt over een subsidieregeling voor de aanschaf van nieuwe schone Euro-VI motoren. Afgelopen tijd was echter onzeker of de regeling er zou komen of niet. Aan die onzekerheid komt nu een einde.

Terugwerkende kracht

Atsma trekt 39 miljoen euro uit voor de regeling. Ondernemers kunnen per nieuw aangeschaft voertuig tot maximaal 4.500 euro aan subsidie ontvangen. De regeling gaat met terugwerkende kracht in voor vrachtauto’s die vanaf 1 maart 2012 op kenteken zijn gezet.