03-07-2015  Strukton neemt de bedrijfsspooraansluitingen over van de NS. Hiermee komt er eindelijk een werkbare oplossing voor bedrijven met een bedrijfsspooraansluiting. EVO heeft zich hier lang hard voor gemaakt.

Om bedrijven goed te informeren, organiseren EVO en Strukton op 27 augustus samen een informatiebijeenkomst. Ondernemers kunnen zich hier aanmelden.

Strukton

Eén partij met deskundigheid en ervaring kan volgens EVO het beste zorgen voor een uniforme aanpak. Met de overname van NS Spooraansluitingen door Strukton komt deze aanpak er eindelijk. Strukton komt met een helder businessplan en zegt klantgericht te gaan werken. NS en Strukton Rail tekenden op woensdag 1 juli het overnamecontract.

Bedrijfsspooraansluitingen

Omdat de NS de spooraansluitingen van de hand deed, dreigden bedrijven het spoor dat hun productielocatie op het hoofdnet aansluit zelf te moeten overnemen. Daarmee zijn aanzienlijke kosten gemoeid, terwijl de kosten voor het spoorgoederenvervoer voor bedrijven al stijgen. De situatie was nijpend omdat de NS dreigde om de spooraansluitingen op te breken op kosten van de bedrijven. EVO drong daarom bij het ministerie aan op een werkbare oplossing - die lijkt er nu te zijn.