Eindhoven kiest voor schone stadsdistributie

Nieuwe coalitie gaat voor emissievrije binnenstedelijke distributie

01-06-2018  De nieuwe coalitie in Eindhoven, bestaande uit VVD, GroenLinks, CDA en PvdA, belooft in haar collegeakkoord ‘Evenwicht en Energie’ uitvoering te gaan geven aan de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek (Green Deal ZES). Dat is goed nieuws voor onze leden.

Bedrijven die de binnenstad bevoorraden, hebben er baat bij dat ze snel de stad in en uit kunnen. Ook is het belangrijk voor ondernemers om bij de aanschaf van nieuwe vracht- of bestelauto’s te weten dat ze hiermee niet alleen in Eindhoven maar in alle Nederlandse binnensteden kunnen rijden. De Green Deal ZES is een landelijke afspraak tussen gemeenten, bedrijven en ondernemersorganisaties waarin wordt gestreefd naar slimme emissievrije stadsdistributie in 2025. Dat Eindhoven hier nu ook bij aanhaakt, geeft ondernemers duidelijkheid en zekerheid.

Campagne

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen hebben wij campagne gevoerd om uniforme en realistische aanpak voor slimme en schone bevoorrading van binnensteden in lokale verkiezingsprogramma’s te krijgen. Samen met de gemeente Eindhoven gaan wij de komende tijd aan de slag om deze Green Deal namens en met bedrijven verder uit te werken.

 

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder