24-03-2014  Eind 2014 openen op het nieuwe land van de Maasvlakte de containerterminals van Rotterdam World Gateway (RWG) en APM Terminals Maasvlakte II (APMT MVII).

Automatisering

Beide terminals beloven via volledige automatisering een verbetering in snelheid, duurzaamheid en veiligheid van hun dienstverlening. Informatie gaat hierbij altijd de containers vooruit. Beide terminalbedrijven vragen vervoerders, expediteurs en verladers om alle gegevens van een container via het Port Community System van Portbase voor te melden. Daarna is de container eenvoudig af te leveren dan wel op te halen, verzekeren beide.

Informatie

Op 17 april 2014 vertellen de Rotterdamse partijen tijdens een informatiebijeenkomst in Ridderkerk hoe deze informatie-uitwisseling werkt, wat er voor de verlader verandert en welke voordelen dit biedt. Aanmelden en meer informatie staat op www.maximaledoorstroming.nl.

EVO is in gesprek met betrokken partijen om de administratieve lasten en de voordelen gelijk over de logistieke partijen te verdelen.