30-07-2015 Het Engelse ministerie van transport heeft besloten de rij- en rusttijden te versoepelen voor chauffeurs die in Kent op de M20 in de rij staan.

De politie van Kent heeft voor de chauffeurs richting Kanaaltunnel en Dover de procedures voor ‘Operation Stack’ weer van stal gehaald. Vrachtauto’s moeten zich opstellen in een wachtrij op de snelweg M20. De politie geeft tickets uit met de plaats in de rij en wie daarvan misbruik maakt in de hoop eerder bij de tunnel of ferry te zijn, wordt gedwongen weer achteraan te sluiten.

Ontregeld

De problemen door de toestroom van vluchtelingen die vanuit Calais naar Engeland willen, hebben de dienstregeling van de veerdiensten en treindiensten ernstig ontregeld. Daardoor zijn de wachttijden aan beide kanten van Het Kanaal opgelopen. Het Engelse ministerie van Transport heeft besloten het toezicht op naleving van de rij- en rusttijden te versoepelen.

Noteren

De chauffeur moet daarvoor op de achterkant van zijn tachograafschijf of op een print van de digitale tachograaf, noteren waarom sprake is van overschrijding van zijn werktijden.

De versoepeling geldt tijdelijk en alleen voor wachtende chauffeurs die te maken hebben met Operation Stack.