25-09-2013  Rijkswaterstaat inventariseert of het alarmsysteem eCall behalve in personenauto’s ook in vrachtauto’s moet worden ingebouwd. Daarvoor is een enquête opgesteld.

Richtlijnen

Personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen die vanaf 2015 worden verkocht, moeten volgens de in ontwikkeling zijnde nieuwe Europese richtlijnen standaard zijn uitgerust met het eCall-systeem. Er wordt nog onderzocht of eCall ook voor vrachtauto’s moet worden toegepast.

Hulpdiensten

ECall waarschuwt na een verkeersongeluk via het mobiele netwerk automatisch de hulpdiensten. In het kader van Incident Management wordt de informatie ook doorgegeven aan de wegbeheerder.

Acceptatie

Rijkswaterstaat voert een onderzoek uit naar de kennis en acceptatie van eCall onder automobilisten, chauffeurs en medewerkers van de meldkamers van 112, de Veiligheidsregio’s en de verkeerscentrales.

Visie

Weggebruikers kunnen hun visie op eCall geven door een vragenlijst in te vullen. Het invullen van de vragenlijst duurt 5 à 8 minuten. De vragenlijst kan worden ingevuld tot en met zondag 6 oktober.