12-06-2012  Rijkswaterstaat is in 2011 begonnen aan de wegverbreding van de A50 tussen Ewijk en Valburg, het aanpassen van beide knooppunten en de bouw van de extra Waalbrug. Tot op heden ondervinden de weggebruikers hiervan relatief weinig hinder. Komende zomer gaat dat veranderen.

Voorbereidingen

Rijkswaterstaat werkt van maandag 25 juni 5.00 uur tot maandag 17 september 5.00 uur op de hoofdrijbanen van de A50, vanaf knooppunt Ewijk tot en met knooppunt Valburg. Tevens wordt gestart met de bouw van een nieuwe viaduct in knooppunt Valburg. In verband met voorbereidingen kan het zijn dat weggebruikers enkele dagen voor de start van de werkzaamheden al hinder ervaren.

Rijstroken versmald

Gedurende drie maanden heeft verkeer overdag in beide richtingen de beschikking over hetzelfde aantal rijstroken als nu, maar deze zijn versmald en verschoven. Daarbij geldt een maximum snelheid van 90 km/u. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 10 tot 20 minuten. ’s Nachts kunnen er minder rijstroken beschikbaar zijn, met een minimum van 1 rijstrook per rijrichting.

Bijlagen