18-02-2014  In Zoetermeer kunnen ondernemers dit voorjaar de nieuwste logistieke systemen kosteloos en eigenhandig op één locatie testen. EVO organiseert hiervoor in samenwerking met LogiXperience de ‘EVO-Inspiratiedagen 2014’. Begin april bootst EVO op locatie in Zoetermeer het gehele logistieke proces van bedrijven na. Expertisecentrum LogiXperience levert de nieuwste technologieën die dit mogelijk maken.

Overzicht

Volgens EVO willen ondernemers graag efficiënter werken, onnodige kosten wegsnijden en de omzet verhogen, maar ontbreekt bij ondernemers vaak de tijd om een overzicht te krijgen van de nieuwste innovatieve hulpmiddelen die hierbij kunnen helpen. De inspiratiedagen bieden de mogelijkheid om al deze innovaties, van de elektronische vrachtbrief tot de 3D-scanner, in één magazijn te gebruiken. Andere noviteiten zijn de intelligente ‘multi-order pickkar’, ‘voice picking’ en ‘cloud based’ management- en transportplanningsystemen.

Papierloos

Op de inspiratiedagen worden ook themasessies georganiseerd waarin duidelijk wordt hoe ondernemers de stap naar papierloze logistiek kunnen zetten. Volgens EVO vergroot informatie op papier de kans op fouten, bijvoorbeeld omdat gegevens vaak in verschillende systemen handmatig worden ingevuld. Het is ook arbeidsintensief en een grote kostenpost; EVO berekende vorig jaar samen met Beurtvaartadres en TLN dat het bedrijfsleven jaarlijks 675 miljoen euro kan besparen door vrachtgegevens volledig te digitaliseren. De themasessies zijn te bezoeken op 2 april.

Aftrap

De aftrap van de inspiratiedagen is op 2 en 3 april bij EVO in Zoetermeer. Daarna volgen Venlo (25 en 26 juni) en Zwolle (8 en 9 oktober). Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Meer informatie Inspiratiedagen