ESC ontmoet Directeur-Generaal van Mobiliteit en Vervoer

Mobiliteit en vervoer van de Europese commissie

24-10-2017  In oktober sprak de European Shippers’ Council (ESC) met de Directeur-Generaal voor Mobiliteit en Vervoer van de Europese Commissie, mr. Hololei. Namens evofenedex behartigde Godfried Smit, tevens Policy Director bij de ESC, de belangen van Europese verladers. Er werd onder meer gesproken over de lastige situatie met betrekking tot het tekort aan chauffeurs en logistiek personeel.

Zichtbaar

In de afgelopen maanden werd dit tekort aan chauffeurs en logistiekpersoneel vooral zichtbaar op het gebied van wegtransport, maar ook andere vervoersvormen, zoals de binnenvaart, hebben te maken met dit personeelstekort.

Grote gevolgen

Tijdens de vergadering werd ook gesproken over het “Rastatt” incident. Half augustus zakte de bodem onder het spoor in de Rijnvallei weg door tunnelbouwwerkzaamheden. Hierdoor werd de aanvoer van alledaagse goederen naar Zuid-Europa ernstig gestremd. Dit had grote gevolgen voor bedrijven die goederen vervoerden van Rotterdam naar Genua in Italië.

Actief lid

Al jaren is evofenedex actief lid bij de European Shippers’ Council. Op deze manier behartigt evofenedex de belangen van de leden in Brussel. Dit is noodzakelijk, omdat veel regelgeving voor de scheepvaart, de luchtvaart en het wegvervoer op Europees niveau wordt besloten.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder