EU vraagt ervaringen over handel met Chili

Doel van het moderniseren is vooral het verder vereenvoudigen van de handel.

13-12-2017, Ondernemers die importeren uit of exporteren naar Chili wordt gevraagd ervaringen, zorgen en wensen in de handel met dit land voor 19 februari door te geven aan Europese Commissie (EC).  De EC gebruikt de input om prioriteiten te stellen in de komende onderhandelingen met Chili over het moderniseren van het bestaande handelsakkoord.

Moderniseren

De Europese Unie (EU) en Chili starten deze maand met het moderniseren van het bestaande handelsakkoord. Doel van het moderniseren is vooral het verder vereenvoudigen van de handel. We zijn daarom positief dat de onderhandelingen gaan starten en dat de EC input ophaalt bij het bedrijfsleven.

Vragenlijst

De vragenlijst bestaat uit technische vragen, bijvoorbeeld over douaneprocedures, regels van oorsprong, standaarden en technische regels. De vragen zijn onderverdeeld in vier secties:

  1. handel in goederen;
  2. handel in diensten, investeringsliberalisering en digitale handel;
  3. regelgeving;
  4. en andere zaken.

Input

De Europese Commissie ontvangt graag het ingevulde Word- of PDF-document vóór 19 februari 2018. Deze is te versturen naar: trade-industry@ec.europa.eu . Meer informatie is te vinden op de website van de Europese Commissie.

Onze ledenadviseur Alice
Contact

Vragen over internationaal ondernemen?

Alice en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder