eVito van Mercedes-Benz is wereldprimeur

De eVito is de eerste daadwerkelijk rijdende bestelbus in de middenklasse

21-11-2017 Mercedes-Benz gaat tempo maken met elektrische aandrijving voor zijn bestelautomodellen. Eerste proeve van bekwaamheid is de eVito, een elektrisch aangedreven prototype. De wereldprimeur van de auto was 21 november in Berlijn.

Rijdend

Met de eVito is Mercedes het eerste merk dat een daadwerkelijk rijdende bestelbus in de middenklasse presenteert. Concurrenten als Volkswagen en Renault concentreren zich eerst op grote bestelbussen, zoals de Crafter en de Master. De bestelautodivisie van Mercedes-Benz zegt van alle auto’s in het programma een elektrisch aangedreven versie te gaan leveren en de eVito is de eerste in de rij. De eVito heeft volgens zijn makers een actieradius van ongeveer 150 kilometer op één batterijlading en haalt een maximumsnelheid van 120 km/h.

Mobiliteit

De bus kan ruim duizend kilo aan lading vervoeren, waarbij de laadruimte 6,6m3 bedraagt. De eVito is inmiddels al te bestellen, maar kan pas in 2018 worden geleverd. Voor de Duitse markt wordt een vanafprijs van 39.990 euro genoemd, exclusief belastingen. De eVito past in het zogenaamde adVANce-programma van Mercedes, waarbij het merk met de ster zijn klanten niet zozeer auto’s, maar mobiliteit aanbiedt. Daar hoort ook elektrisch vervoer ook bij. Mercedes wil uiteindelijk alle bestelbusmodellen elektrisch aanbieden.  “We zijn overtuigd van de noodzaak van elektrisch rijden voor onze bussen, vooral in stadscentra”, zegt Volker Mornhinweg, hoofd bestelauto’s bij Mercedes-Benz. Na de eVito volgen in 2019 de Sprinter en de Citam.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder