22-12-2012  Lean and Green is het stimuleringsprogramma van Connekt voor Nederlandse bedrijven om hun logistieke- en mobiliteitsproces duurzamer te maken door concreet met CO2-reductie aan de slag te gaan. EVO heeft in het afgelopen jaar 35 bedrijven geholpen bij het behalen van de Lean and Green Award.

Lean and Green Award

Logistieke activiteiten zorgen voor CO2-emissies. Door kritisch te kijken naar het energie- en brandstofverbruik en passende maatregelen te nemen, kan de CO2-uitstoot aanzienlijk worden verminderd. Met een Lean and Green Award laten organisaties zien dat zij actief bezig zijn met CO2-reductie.

EVO helpt bij Plan van Aanpak

Om voor de Lean and Green Award in aanmerking te komen, moeten bedrijven een Plan van Aanpak opstellen. Hierin moet staan hoe zij in 5 jaar tijd 20% CO2-reductie willen realiseren. Het opstellen van dit Plan van Aanpak is geen eenvoudige opgave. 

EVO begeleidt sinds 2011 bedrijven bij het opstellen van hun Plan van Aanpak, en heeft een belangrijke rol gespeeld bij het behalen van hun Lean and Green Award. 

Uit de evaluaties blijkt dat de bedrijven erg tevreden zijn met de hulp en begeleiding van EVO:

 • Bernaards Transport uit Halsteren:
  “Zeer kundige adviseur. Had veel verstand van de materie en wist het goed over te brengen”
 • Franken Transport uit Nieuw-Bergen:
  “Niks op aan te merken, alles prima in orde”
 • De Badenman uit Waalwijk:
  “EVO heeft mij super goed begeleid!”
 • Reinigingsbedrijf uit Soest:
  “Zeer professioneel, klantgericht en erg behulpzaam”
 • Baks uit Borculo:
  “Wij willen EVO nogmaals bedanken voor de hulp en het meedenken met als resultaat het behalen van de Lean and Green Award"
 • Leo de Bruin Transport uit Gilze Rijen:
  “Top begeleid door EVO”