03-05-2016  EVO organiseert op dinsdagmiddag 17 mei een bijeenkomst over veiligheid, arbo en personeel. Een van de onderwerpen op het programma is de effectieve inzet van personeel in een flexibele schil, nieuwe wetgeving op dit gebied en verantwoordelijkheden en valkuilen.

Veiligheid

Een ideaal personeelsbestand kent een flexibele schil van 30 procent, maar vaak liggen de verhoudingen anders. Dat kan ten koste gaan van de veiligheid. Is er wel tijd en wens om deze mensen allemaal mee te nemen in het veiligheidsbeleid?

Binding met het bedrijf

Uitzendkrachten komen relatief veel voor in de arbeidsongevallenstatistieken. Dat kan komen door gebrek aan afstemming tussen opleiding en taak, maar ook door onvoldoende binding met het bedrijf en de werk- en veiligheidscultuur. Zo worden uitzendkrachten veelal niet uitgenodigd voor de dagelijkse ‘ochtendbespreking’ over risico’s en productie.

Code Veilig Magazijn

Andere onderwerpen op het programma van de bijeenkomst zijn de voortgang van de Code Gezond en Veilig Magazijn en de ‘risicohotspots’ in het magazijn, de samenhang tussen mens, proces en techniek als veiligheidsaanpak in het magazijn en een miniworkshop ‘toepassing code’.

De gratis bijeenkomst is speciaal voor EVO-leden en wordt gehouden bij Fokker Services in Hoofddorp.