22-07-2015  EVO heeft nog geen signalen ontvangen van bloemenexporteurs dat Rusland Nederlandse bloemen gaat weren. 

Gisteren meldde verschillende media op basis van berichtgeving van het Amerikaanse Bloomberg dat Rusland dreigt met een importstop van Nederlandse bloemen.

'Beestjes' 

In de bloemen zouden volgens de Russen ‘beestjes’ zitten die een gevaar vormen voor de Russische landbouw. De Russen zouden niet van plan zijn officiële economische sancties in te stellen. Vandaag melden diverse media echter dat het bericht over een Russische importstop 'loos alarm' is.

Helpdesk

EVO houdt de ontwikkelingen goed in de gaten en meldt het laatste nieuws op de helpdesk Handel met Rusland. Toen de Europese Unie vorig jaar zomer sancties tegen Rusland instelde en Rusland als reactie daarop tegensancties op landbouwgoederen afkondigde, startte EVO deze helpdesk al. 

De helpdesk is er voor alle vragen van handelaren en producenten over de huidige en toekomstige economische sancties tussen de EU en Rusland. Via de helpdesk biedt EVO haar leden kosteloos de mogelijkheid vragen te stellen. Ook is EVO in staat samen met ondernemers na te denken over de gevolgen van mogelijke nieuwe sancties die de EU of Rusland zullen instellen.

Bedrijven kunnen ook ervaringen delen over de opgelegde sancties via de LinkedIn-groep Internationaal Ondernemen van EVO.