08-08-2016  Bij Ergon, de sociale werkvoorziening in Eindhoven, hebben twee werkleiders het diploma Bedrijfsinstructeur Intern Transport gehaald. Ze zijn daardoor in staat om zelfstandig medewerkers op te leiden voor het certificaat vorkheftruck of elektrische pallettruck (EPT).

Shirt

De twee werkleiders, Mark van Vijfeijken en Maarten van der Smitte, kregen hun opleiding bij EVO. Het certificaat Bedrijfsinstructeur Intern Transport en het bijbehorende diploma werd hen uitgereikt door de bedrijfsdirecteur van Ergon, Rob den Teuling, samen met EVO-opleidingsadviseur Anja Dirkx. Laatstgenoemde had voor de kersverse bedrijfsinstructeurs een EVO-poloshirt meegenomen met de tekst ‘Logistiek is Teamwork’. Het shirt maakt ze herkenbaar als trainer.

Kansrijker

“De opleiding is voortgekomen uit het Werkleerbedrijf dat we samen met de gemeente Eindhoven organiseren”, vertelt Ergon-directeur Den Teuling. “Wij begeleiden cliënten die een aanvraag hebben ingediend voor de bijstand naar werk. We merkten de laatste tijd dat er meer vraag is naar opleidingsmogelijkheden om onze cliënten kansrijker te maken op de arbeidsmarkt.”

Heftruckdiploma

“In onze regio, Zuidoost-Brabant, is veel vraag naar logistiek medewerkers”, vervolgt Den Teuling. “Als zo iemand een heftruckdiploma heeft, is dat een pre. Vandaar dat we hebben besloten twee van onze leidinggevenden op te leiden tot Bedrijfsinstructeur Intern Transport. Zij kunnen zelf mensen opleiden en ook een examen afnemen. Bij een terugkom-moment kunnen de cursisten dan het officiële examen dan, dat wordt verzorgd door EVO”, aldus Den Teuling.

De eerste drie kandidaten hebben onlangs het certificaat Heftruckchauffeur ontvangen uit handen van hun instructeurs.