13-12-2012  Het debat over de invoering van een tolsysteem voor personenauto’s en vrachtverkeer voor de Blankenburgtunnel is prematuur. Dit stelt verladersorganisatie EVO. Minister Schultz van Haegen loopt volgens EVO hiermee vooruit op de besluitvorming over de bekostiging van de tunnel. De minister zei onlangs dat ze pas in het voorjaar van 2013 een beslissing over de bezuinigingen op infrastructuur kan nemen.

Bekostiging

Minister Schultz van Haegen heeft gezegd een tolsysteem voor personenauto’s en vrachtverkeer te willen invoeren om de aanleg van de tunnel te kunnen financieren. Volgens het bedrijfsleven is de bekostiging van infrastructuur een primaire taak van de overheid, maar kan er bij hoge uitzondering worden ingestemd met dit tolbesluit gezien het economische belang van de regio. Echter: deze discussie dient pas in een later stadium plaats te vinden.

Blankenburgtunnel

De Blankenburgtunnel wordt de tweede snelwegverbinding onder de Maas in Rotterdam. De extra tunnel is van groot belang voor de aanpak van de filedruk in de stadsregio. Gisteren steunde een meerderheid van de Kamer de aanleg van de tunnel.

.