12-02-2015  Als de Europese Unie en de Verenigde Staties de economische sancties tegen Rusland uitbreiden, dan kunnen leden van EVO en Fenedex opnieuw bij de organisaties terecht voor vragen op dit gebied. Met de website handelmetrusland.nl houden EVO en Fenedex hun leden op de hoogte van de laatste informatie.

Rusland

Er worden voorlopig waarschijnlijk nog geen nieuwe sancties genomen tegen Rusland. De gesprekken die deze week werden gevoerd met de Russische president Poetin, lijken vooralsnog een akkoord op te leveren. Mochten regeringsleiders de komende weken of maanden anders besluiten, dan staan beide organisaties opnieuw paraat om ondernemers zo goed mogelijk bij te staan.

Handel

Op de helpdesk Handel met Rusland hebben ondernemers zich de afgelopen maanden gemeld met al hun vragen over de huidige en toekomstige economische sancties tussen de EU en Rusland. Via deze helpdesk bieden EVO en Fenedex hun leden kosteloos de mogelijkheid vragen te stellen. Ook zijn de verenigingen in staat samen met ondernemers na te denken over de gevolgen van mogelijke nieuwe sancties die de EU of Rusland zullen instellen.