Breukelen / Zoetermeer, 11 januari 2013

Leerstoel moet hoogwaardige kennis voor bedrijven beschikbaar maken

Verladersorganisatie EVO verbindt zich aan de Nyenrode Business Universiteit met een nieuwe leerstoel supply chain management (SCM). Vanaf 1 maart 2013 richt prof. dr. Jack van der Veen zich als EVO-hoogleraar op de toekomst van supply chain management. Hiermee krijgen de leden van EVO toegang tot hoogwaardige kennis op dit gebied.

Van der Veen gaat zijn onderzoeksprogramma in samenspraak met EVO en bedrijven die bij die organisatie zijn aangesloten vormgeven. Met het instellen van deze leerstoel is EVO de enige belangenbehartiger in de logistiek die haar leden op deze manier toegang geeft tot wetenschappelijk onderzoek. EVO verbindt zich voor een periode van vijf jaar aan Nyenrode.

Leerstoel

EVO, de belangenbehartiger van 20.000 bedrijven in alle branches die goederen te vervoeren hebben, wil met de leerstoel de kloof tussen onderzoek en praktijk verder dichten. Daar deed EVO al een eerste aanzet toe door samen te werken met hogescholen, onder meer door praktijkgerichte onderzoeken op hbo-instellingen. Door de totstandkoming van deze leerstoel op Nyenrode wordt nu ook de verbinding tussen wetenschappelijke- en praktijkkennis verstevigd.

Jack van der Veen

Professor Van der Veen (53) studeerde Econometrie aan de Universiteit van Groningen, waar hij ook promoveerde en later werkzaam werd. In 1990 werd hij universitair docent op Nyenrode en in 2003 werd hij daar voor het eerst benoemd tot hoogleraar supply chain optimization. Na van 2009 tot 2012 verbonden te zijn geweest aan de Universiteit van Amsterdam, is Van der Veen inmiddels weer werkzaam voor Nyenrode. Tevens is hij veelgevraagd spreker en adviseur op het gebied van supply chain management.

Nyenrode

De samenwerking tussen EVO en Nyenrode, de enige particuliere universiteit in Nederland, past bij het streven van Nyenrode om bedrijfsleven en wetenschap dichter bij elkaar te brengen. De organisatie werd in 1946 voor en door het bedrijfsleven opgericht. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op een carrière in een managementfunctie binnen een internationale omgeving en hecht grote waarde aan sociaal bewustzijn en duurzaam leiderschap.