12-12-2014  EVO en TLN zijn toegetreden tot Bereikbaar Haaglanden, het samenwerkingsverband van werkgevers en overheden, dat tot doel heeft de bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio te bevorderen.

Minder in de file

Zeven ondernemersverenigingen en enkele tientallen werkgevers in de regio Haaglanden (Delft, Westland, Zoetermeer, centrale zone Den Haag) maar ook uit de Leidse regio en Alphen aan den Rijn hebben samen met VNO-NCW West, het Stadsgewest Haaglanden en Duurzaam Den Haag besloten met elkaar te blijven strijden voor een betere bereikbaarheid van de regio. Werkgevers nemen de verantwoordelijkheid om samen met hun medewerkers minder in de file te staan. Daarbij staat slim reizen en slim werken voorop. Denk hierbij aan fietsen, reizen met het OV of aan niet-reizen maar thuis te werken, videoconferencing of flexwerken.

Logistieke sector

Met de toetreding van EVO en TLN als partner is de scope van Bereikbaar Haaglanden verbreed naar de logistieke sector. De focus van de projecten is nu nog vooral personenmobiliteit, maar met de eerste succesvolle ervaringen in de logistiek wordt dit samen met de nieuwe partners een tweede speerpunt.

Beter Benutten

Bereikbaar Haaglanden is onderdeel van het programma Beter Benutten Haaglanden. Doel is een bereikbare regio door efficiënt gebruik van wegen en het OV- en fietsnetwerk. Een pakket maatregelen moet ervoor zorgen dat in 2014 de files met 20 procent zijn gedaald.

Meer informatie over Bereikbaar Haaglanden