Zoetermeer, 16 februari 2012

EVO en Gezond Transport organiseren 16 en 17 februari  de Heftruckhelden Roadshow

wehkamp.nl investeert in veiligheid magazijnpersoneelWehkamp.nl in Dedemsvaart heeft de veiligheid van haar heftruckchauffeurs hoog in het vaandel staan. Het online warenhuis laat haar werknemers vandaag en morgen daarom deelnemen aan de HeftruckHelden Roadshow van EVO en Gezond Transport. De roadshow is een mix van praktisch heftruckrijden en interactieve workshops over heftruckveiligheid. Op deze manier wil Wehkamp.nl de betrokkenheid van directie, leidinggevenden en werknemers in het magazijn vergroten en het veiligheidsbewustzijn binnen de organisatie een ‘boost’ geven. 

Deelname Wehkamp

‘Wij doen geen enkele concessie aan veiligheid’, vertelt directeur operations Andries van Daalen. ‘Ondanks de groei hebben we minder ongelukken. Wim Pessink, onze manager van het logistiek service center in Dedemsvaart, vreet mensen die geen veiligheidsgordel dragen haast op.’ Volgende maand wordt er ook bij Wehkamp in Maurik een Roadshow gehouden. ‘Met de roadshow kunnen we op een sexy manier aandacht vragen voor veiligheid’, vult Hanny Kapelle, manager logistiek service center Maurik, aan. ‘Ik heb te maken met een groep jonge mensen en een groep wat oudere mensen. Die gaan verschillend met veiligheid om. Tijdens zo’n dag met workshops kun je dat plat slaan. Ik raad andere bedrijven zeker aan om zich ook voor een roadshow aan te melden. Juist voor kleine bedrijven is een veilig magazijn belangrijk:  één ongeluk kan al een grote impact op het bedrijf hebben.’ 

Programma

De show begint met een korte introductie, waarna de werknemers in groepen uiteen gaan voor de verschillende onderdelen van het programma, waaronder een interactieve quiz over de veiligheid, eisen en gevaren bij het gebruik van de heftruck. Na afloop wordt het geleerde kort besproken, krijgen de deelnemers een certificaat en is er een toolbox voor leidinggevenden en een hoop kennis om verder op weg te gaan naar een werkvloer zonder ongevallen. De show en de workshops worden gegeven door diverse deskundigen, onder wie de adviseurs en opleiders van Gezond Transport en EVO. Het programma is samengesteld in overleg met Wehkamp.

Campagne HeftruckHelden

De roadshow is onderdeel van de campagne HeftruckHelden, een initiatief van EVO, Gezond Transport en de Inspectie SZW. Doelstelling van de campagne is het veiligheidsbewustzijn te vergroten bij medewerkers die  werken met heftrucks, om zo het aantal ongevallen met heftrucks in het magazijn drastisch te verminderen. Jaarlijks gebeuren er zo’n 1700 ongevallen met interne transportmiddelen, waarvan 200 ernstig en sommige met dodelijke afloop.