03-11-2011  Verladersorganisatie EVO is geschrokken van de uitkomsten van de controles van de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) op manipulatie van de digitale tachograaf.

Tijdens de controles bij het internationaal geconditioneerd vervoer afgelopen jaar bleek dat 26 procent van de Nederlandse en 33 procent van de internationale vervoerders overtredingen hebben begaan.

Oneerlijke concurrentie

De verladersorganisatie wijst iedere vorm van manipulatie af, omdat het oneerlijke concurrentie en onveiligheid in de hand werkt. Vervoerders die manipuleren en daarmee de concurrentie vervalsen, moeten worden aangepakt.

EVO steunt het nieuwe beleid van IVW om bij wegcontroles op manipulatie te controleren. De belangenorganisatie doet een beroep op de eigen achterban om niet over te gaan tot manipulatie.

Informatiebijeenkomsten

De belangenorganisatie neemt ook haar eigen verantwoordelijkheid serieus. Zo organiseert EVO samen met de IVW al jaren informatiebijeenkomsten, tijdens welke de wetgeving wordt uitgelegd en toegelicht.

Ook verspreidt EVO aan leden en niet-leden gratis overzichtskaartjes, met daarop een beknopte omschrijving van de geldende rij- en rusttijden.